Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

ŽEMLE z Quinoy a Chia semienok

Máte pri stretnutí s Quinoou pocit, že ide o rande na slepo? Nemajte obavy, zoznámime vás! Na prvý pohľad vyzerá Quinoa ako drobná ryža. Je to superpotravina, prirodzene bezlepková, je bohatým zdrojom bielkovín a má aj nízky glykemický index, čiže je vhodná aj pre diabetikov.

Ak hľadáte recept, ktorý je
▪︎ bez lepku
▪︎ bez vajec
▪︎ vegan
▪︎ s vysokým obsahom bielkovín
▪︎ s vysokým obsahom minerálov
▪︎ vhodný aj pri diéte
▪︎ s nízkym glykemickým indexom
ste na správnej adrese!


 

ŽEMLE z Quinoy a Chia semienok

Ak navyše neobľubujete hutné zrniečkové chlebíky, tento recept je skvelá voľba. Žemle sú jemnučké, veľmi chutné, so super štruktúrou. Chutia aj deťom! Nuž a pre každého, kto si stráži líniu, sú úplne DOKONALÉ.

Ingrediencie:
300 g celej neuvarenej quinoy
60 g chia semienok
250 ml vody
repkový olej na potretie formy
½ ČL sódy bikarbóny
1 ČL soli
Šťava z ½ citróna

Postup:

Deň vopred (večer): Quinou namočíme na noc do veľkého množstva studenej vody. Odložíme do chladničky. Chia semiačka namočíme do 250 ml vody a tiež necháme odpočívať v chladničke.

Na ďalší deň (rano): Rúru vyhrejeme na 160°C a quinou prepláchneme tečúcou vodou cez jemné sitko. Necháme dobre odkvapkať. Do misky dáme scedenú quinou, chia semiačka (jemne ich premiešame), olej, citrónovú šťavu a soľ. Premiešame a nalejeme do smoothera alebo mixéra so sekacími nožmi. Vymixujeme. Cesto má byť vláčne, stredne husté, tak aby sa dalo vyliať do formy. Majú v ňom byť aj celé kúsky quinoy a chia (tie sa nerozmixujú úplne). Primiešame sódu bikarbónu.

Formu na žemle vytrieme repkovým olejom. Nalejeme cesto. Pečieme cca 40 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť na mriežke.

PS: Môžete piecť aj v tvare chlebíka (toto množstvo vystačí na malú formu cca 9×18 cm). Ak nemáte silikónovú formu, odporúčame dno vyložiť papierom na pečenie. Chlebík pečieme dlhšie, a to cca 1 a 1/2 hodiny.

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!