Výdatná fazuľová polievka
Keď máme chuť na niečo príjemne domáce, čo nás zasýti a dodá energiu, fazuľová polievka s klobásou je tou pravou voľbou✅. Perfektná na spoločné posedenia v záhrade alebo ako súčasť rodinného obeda v kuchyni, táto polievka je vždy hitom😋.
Jej hlavnou hviezdou je fazuľa - malý zázrak plný bielkovín a vitamínov.
Vôňa sladkej papriky, cesnaku a petržlenu sa šíria priestorom, klobása dodáva sýtosť a štipka chilli🌶️ poteší milovníkov pikantnej chuti 🔥.
Uvarte si aj vy túto dobrú polievku a pozvyte na ňu aj svojich blízkych😉!
Jej príprava vám nezaberie veľa času a kým sa varí, stihnete ešte kopoce inych vecí :-)
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 a 1/2 nožičky domácej klobásy
- Olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL mletej červenej papriky
- vopred uvarenú maslovú fazuľu (300g v surovom stave) - fazuľu deň predtým večer namočíme, ráno vodu zlejeme a v čistej vode varíme asi 45 minút.
- Vegeta na dochutenie
- 1 hrnček červenej šošovice
- Čerstvá petržlenová vňať
- Drvené chilli🌶️ podľa chuti
Postup:
V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme klobásu nakrájanú na tenké kolieska. Po chvíli, keď klobása pustí šťavu a farbu pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno.
Keď cibuľa zmäkne, pridáme za neustáleho miešania mletú papriku. Po chvíli pridáme nadrobno nasekaný cesnak.
Ďalej pridáme scedenú fazuľu a prilejeme vodu (ja dávam vriacu z konvice). Ochutíme vegetou a vsypeme červenú šošovicu.
Varíme cca 15-20 minút kým šošovica nie je rozvarená a pekne zahustí polievku. Odstavíme. Nakoniec vmiešame nadrobno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Na tanieri môžme dochutiť drveným chilli🌶️.
Podávame s bagetkou🥖, alebo chlebíkom.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.