Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Výdatná fazuľová polievka

Keď máme chuť na niečo príjemne domáce, čo nás zasýti a dodá energiu, fazuľová polievka s klobásou je tou pravou voľbou✅. Perfektná na spoločné posedenia v záhrade alebo ako súčasť rodinného obeda v kuchyni, táto polievka je vždy hitom😋.

Jej hlavnou hviezdou je fazuľa - malý zázrak plný bielkovín a vitamínov.

Vôňa sladkej papriky, cesnaku a petržlenu sa šíria priestorom, klobása dodáva sýtosť a štipka chilli🌶️ poteší milovníkov pikantnej chuti 🔥. 

Výdatná fazuľová polievka

Uvarte si aj vy túto dobrú polievku a pozvyte na ňu aj svojich blízkych😉!

Jej príprava vám nezaberie veľa času a kým sa varí, stihnete ešte kopoce inych vecí :-)

 

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 a 1/2 nožičky domácej klobásy
  • Olej
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • vopred uvarenú maslovú fazuľu (300g v surovom stave) - fazuľu deň predtým večer namočíme, ráno vodu zlejeme a v čistej vode varíme asi 45 minút. 
  • Vegeta na dochutenie
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Drvené chilli🌶️ podľa chuti

 

 

Postup:

V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme klobásu nakrájanú na tenké kolieska. Po chvíli, keď klobása pustí šťavu a farbu pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno.

Keď cibuľa zmäkne, pridáme za neustáleho miešania mletú papriku. Po chvíli pridáme nadrobno nasekaný cesnak.

Ďalej pridáme scedenú fazuľu a prilejeme vodu (ja dávam vriacu z konvice). Ochutíme vegetou a vsypeme červenú šošovicu.

Varíme cca 15-20 minút kým šošovica nie je rozvarená a pekne zahustí polievku. Odstavíme. Nakoniec vmiešame nadrobno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Na tanieri môžme dochutiť drveným chilli🌶️.

Podávame s bagetkou🥖, alebo chlebíkom.

 

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.