Proteínové šošovicovo - syrové placky s cesnakovým dresingom
Doprajte si tieto úžasné placky ako snack, či ľahkú večeru. Ich hlavnou ingredienciou je červená šošovica, ktorá je jedným z najvýdatnejších zdrojov železa. Vôbec nenafukuje 👌.
Obsahuje významné množstvo rastlinných bielkovín, preto vás zasýti na dlhšie a navyše BUDUJE SVALY a omladzuje väzivové tkanivo.
NA PLACKY POTREBUJEME:
- 1 hrnček červenej šošovice
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 vajcia
- 6 PL kukuričnej múky
- 100g strúhaného parmezánu
- 250g strúhaného eidamu
- Soľ, korenie
- Olej na vyprážanie
--------------------------------------------------------------
Na cesnakový jogurtovo - majonézový dresing POTREBUJEME:
- 5 PL majonézy
- 5 PL jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- Čierne mleté korenie
- 1 PL šťavy z citróna
- 3 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1 čl horčice
- Soľ, cukor podľa chuti
--------------------------------------------------------------
𝗣𝗢𝗦𝗧𝗨𝗣:
Červenú šošovicu dáme variť do hrnca s 2 hrnčekami vody a 2 čl soli. Varíme domäkka, kým voda nevsiakne. Necháme vychladnúť a pridáme ostatné suroviny. Všetko pekne premiešame a na rozhoručenom oleji vytvárame malé placky. Vyprážame ich dozlatista z oboch strán.
Podávame s cesnakovým jogurtovo - majonézovým dresingom - všetky suroviny spolu premiešame.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.