Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Šošovicové cestoviny à la Bolognese

Pozor, pozor! Toto je jedlo, ktoré sa musí variť vo veľkom hrnci, pretože vám doslova zmizne pred očami! Boloňská omáčka je chronicky známa. Kto by ju nepoznal? U nás však prešla TUNINGOM. Nech sa páči, vynikajúca BEZMäSITÁ alternatíva, ktorá sa uchádza o čestné miesto vo vašom jedálničku. 

Šošovicové cestoviny à la Bolognese

Ingrediencie:

250 g červenej šošovice 
2 červené cibule
5 strúčikov cesnaku
500 ml pasírovaných paradajok
250 ml zeleninového vývaru
1 paradajkový pretlak
Oregano
Mleté čierne korenie
Soľ
Petržlenová vňať
Olivový olej
500 g cestovín (vretená, špagety, penne)
Strúhaný tvrdý syr

Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak a šošovicu. Krátko opražíme a podlejeme vývarom. Pridáme pasírované paradajky.  Soľ a mleté čierne korenie pridáme podľa chuti.
Približne 20 minút necháme variť pod pokrievkou. Keď je šošovica mäkká, pridáme paradajkový pretlak a oregano. Necháme prejsť varom a odstavíme.

Omáčku naložíme na cestoviny a servírujeme posypané nastrúhaným syrom. Keď sa dobre najete, nezabudnite zdieľať recept so svojimi priateľmi!

Dobrú chuť!


Recept pre nás pripravila Martinka Gromová z projektu Gromovci v kuchyni.

 

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!