Polievka z červenej šošovice
Červená šošovica rozhodne patrí do zdravého jedálnička. Je to vysoko výživná strukovina. Výnimočnou medzi strukovinami ju robí fakt, že z nej skoro vôbec nenafukuje. Uvarte si z nej aj túto polievku, budete milo prekvapení.
Polievka z červenej šošovice je úplne ľahká a svieža - s kvapkou citróna a jogurtu na vrch je spolu s vňaťkou krásnym osviežením jedálnička.
SUROVINY:
cibuľa
cesnak
paradajkové pyré alebo pretlak
zeleninový vývar alebo voda
mletý kmín
olivový olej
maslo
soľ, citrón
Celý postup:
1) Cibuľu a cesnak zarestujeme s 3/4 šošovice. Pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Následne pridáme vývar a necháme varič cca 20-30 minút.
2) Medzitým si necháme rozpustiť maslo s olivovým olejom. Pridáme údenú papriku. To neskôr použijeme ako toping.
3) Po 20-30 minútach všetko rozmixujeme. A pridáme zvyšnú 1/4 šošovice. A necháme variť kým zmäkne.
4) Na záver osolíme, pridáme pár kvapiek z citróna.
Skúste ju. Aspoň zo zvedavosti :)
Recept pre nás pripravil @tomasbomba