Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

CÍCEROVÁ POLIEVKA s červenou šošovicou, sušenými paradajkami a špenátom

Cícer je SUPERPOTRAVINA, ktorú by sme mali mať pravidelne vo svojom jedálničku. Okrem toho, že nás zasýti na dlhý čas, tak podporuje zdravie kostí, zubov a nechtov. Udržuje zdravé srdce a pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam a mnoho iného a ešte jedna pozitívna vec :-) Pomáha pri chudnutí, tak šup šup, poďme na to :-)

CÍCEROVÁ POLIEVKA s červenou šošovicou,  sušenými paradajkami a špenátom

 

Budeme potrebovať:

300 g cíceru  (vopred namočený a uvarený domäkka)

1 hrnček červenej šošovice 

Hrsť sušených paradajok 

125 g čerstvého špenátu 

2 konzervy krájaných lúpaných paradajok

Vegetu

1 konzervu kokosového mlieka 

2 väčšie mrkvy

Rímsku rascu

1,5 - 2l slepačieho, alebo zeleninového vývaru 

Olivový olej

3 strúčiky cesnaku

1 menšiu cibuľu 

5 ks bobkového listu

--------------------------------------------------------------

POSTUP:

V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme cca 1-2 čl rímskej rasce, sušené paradajky a bobkový list, chvíľu opražíme aby pustili chuť.  Pridáme uvarený cícer,  mrkvu nakrájanú na kolieska a zalejeme vývarom.

Necháme zovrieť a prisypeme červenú šosovicu. Varíme do zmäknutia až rozpadnutia šošovice. Pridáme konzervy rajčín a dochutíme vegetou. Môžme pridať aj štipku sušeného zázvoru. Nakoniec pridáme hustú časť kokosového mlieka. Necháme zovrieť, odstavíme a už len vmiešame lístky čerstvého špenátu.

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.