CÍCEROVÁ POLIEVKA s červenou šošovicou, sušenými paradajkami a špenátom
Cícer je SUPERPOTRAVINA, ktorú by sme mali mať pravidelne vo svojom jedálničku. Okrem toho, že nás zasýti na dlhý čas, tak podporuje zdravie kostí, zubov a nechtov. Udržuje zdravé srdce a pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam a mnoho iného a ešte jedna pozitívna vec :-) Pomáha pri chudnutí, tak šup šup, poďme na to :-)
Budeme potrebovať:
300 g cíceru (vopred namočený a uvarený domäkka)
1 hrnček červenej šošovice
Hrsť sušených paradajok
125 g čerstvého špenátu
2 konzervy krájaných lúpaných paradajok
Vegetu
1 konzervu kokosového mlieka
2 väčšie mrkvy
Rímsku rascu
1,5 - 2l slepačieho, alebo zeleninového vývaru
Olivový olej
3 strúčiky cesnaku
1 menšiu cibuľu
5 ks bobkového listu
--------------------------------------------------------------
POSTUP:
V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme cca 1-2 čl rímskej rasce, sušené paradajky a bobkový list, chvíľu opražíme aby pustili chuť. Pridáme uvarený cícer, mrkvu nakrájanú na kolieska a zalejeme vývarom.
Necháme zovrieť a prisypeme červenú šosovicu. Varíme do zmäknutia až rozpadnutia šošovice. Pridáme konzervy rajčín a dochutíme vegetou. Môžme pridať aj štipku sušeného zázvoru. Nakoniec pridáme hustú časť kokosového mlieka. Necháme zovrieť, odstavíme a už len vmiešame lístky čerstvého špenátu.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.