Šalát s pečenou tekvicou hokkaido
Tekvica hokkaido ako aj iné tekvice skrýva v sebe mnoho benefitov. Avšak jej chuť je najsladšia zo všetkých, a preto z nej často varím.
Ingrediencie:
-
menšiu tekvicu hokkaido
-
listový šalát
-
talianskú šunku
-
balkánsky syr
-
mladú cibuľku
Postup:
Tekvicu si umyjeme, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Dáme na plech s papierom na pečenie. Posolíme, okoreníme čiernym korením a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 º 40 minút.
Na tenier si pripravíme listový šalát, taliansku šunku, pečené hokkaido, balkánsky syr, sušené paradajky a nakrájanú mladú cibuľku. Dochutíme tekvicovým olejom.
Ak nemáte doma všetky potrebné ingrediencie, ale máte tekvicu hokkaido, nezúfajte :-) Výborná je aj sama, upečená, osolená a okorenená a na záver posypaná syrom. Podávame s tekvicovým olejom a jogurtovým dresingom s cottage a tymiánom.
Dobrú chuť :-)
Recept pripravila Alenka z Farmy Tekvička.