QUINOA šalát s tekvicovými semienkami, tekvicou, orechmi a hrozienkami
Skúste si pripraviť šalát s bezlepkovou SUPERPOTRAVINOU quinoou, ktorá pôsobí ako antioxidant, ZNIŽUJE KRVNÝ TLAK, prispieva k výžive mozgu, podporuje trávenie, činnosť ľadvín a mnoho dalšieho.
Môžete podávať ako hlavné jedlo alebo prílohu.
Na 6 - 8 porií budeme potrebovať:
- 1 maslová tekvica
- 400 g bio quinoa
- Hrsť pražených tekvicových semienok bez šupky
- Hrsť pekanových orechov
- Hrsť zlatých hrozienok
- Hrsť na sucho opražených vlašských orechov
- Vetvička koriandru
- Sezamový olej
- soľ
- Korenie
- Kúsok masla
- Parmezánové hoblinky
--------------------------------------------------------------
POSTUP:
Rozohrejte rúru na 200°C. Tekvicu ošúpte, vyberte senienka a nakrájajte na malé kocky. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie, osoľte, okoreňte, polejte sezamovým olejom a dajte piecť na 15-20 minút do mäkka.
Uvaríme quinou. Najskôr ju ale prelejeme cez sitko vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti. Potom v hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja a prepláchnutú quinou jemne opečieme. Zalejeme studenou vodou v pomere 1:2, čiže na 1 hrnček quinoi dáme 2 hrnčeky vody.
Pridáme 2 čl soli a necháme prejsť varom. Potom prikryjeme pokrievkou a na najslabšom ohni varíme 15 minút. Potom odstavíme z ohňa a necháme zakryté ešte ďalších 5 minút.
Uvarenú quinou vsypte do väčšej misy a pridajte kúsok masla. Premiešajte a vmiešajte hrozienka, upečenú tekvicu, tekvicové semienka, pekanové orechy a na sucho opražené vlašské orechy.
Premiešajte.
Na tanieri môžete servírovať dozdobené rukolou, čerstvým koriandrom, hoblinkami parmezánu, kláskom malej kukuričky a kvetmi pažítky.
Dobrú chuť!