Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Hokkaido polievka

Tekvice hokkaido máme v rodine všetci radi. Pestujeme ich už pár rokov, a tak sa už tradične tešíme na našu ekologickú jesennú úrodu. Tento druh tekvíc je najsladší a konzumuje sa so šupkou. Tá je po tepelnej úprave veľmi jemná a krásne sa dá rozmixovať. Červeno oranžový zázrak má v sebe plno benefitov, a preto z nej často varím svojej rodine.

Hokkaido polievka

Na túto chutnú polievočku budeme potrebovať:

  • 1ks hokkaido tekvicu

  • menšiu cibuľu

  • 1ks mrkvu

  • 1ks menší petržlen

  • 250ml šľahačková smotana

  • 100g maslo

  • soľ a čierne korenie

  • na dochutenie tekvicový olej a tekvicové jadierka

Postup

Umytú tekvicu vydlabeme a nakrájame na kocky. Cibuľku nakrájame na drobno a speníme na masle. Prídáme tekvicu hokkaido, posolíme, okoreníme a chviľku opekáme. Asi tak 10 minút. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen a podlejeme vodou alebo ak máme zeleninový vývar, tak ten je ešte lepší :-) Vody pridáme iba toľko, aby bolo všetko iba zaliate.

Varíme asi 40 minút. Potom polievočku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Za stáleho miešania pridávame šľahačkovú smotanu a chíľu polievku ešte povaríme. Nakoniec ešte polievošku dochutíme soľou a korením.

Servírujeme s tekvicovým olejom a s tekvicovými jadierkami.

Dobrú chuť :-)

Recep pripravila Alenka z Farmy Tekvička.

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!