Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 

Zázračný olej z vlašských orechov

Už od mala nás učia, že vlašské orechy majú nie jeden benefit pre naše zdravie, a preto by sme ich mali zaradiť do nášho jedálnička. Majú vysoký obsah antioxidantov a Omega 3 mastných kyselín, vďaka čomu sa ich konzumácia podpíše na správnej činnosti srdca aj mozgu. Podľa najnovších štúdií majú dokonca schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny.

Zázračný olej z vlašských orechov

Okrem toho tiež znižujú riziko depresie a ochorení, ktoré sa objavujú najmä v pokročilom veku, ako Parkinsonova či Alzeihemerova choroba.

Bohaté nutričné hodnoty

V 100 gramoch vlašských orechov nájdete:
15,23 g proteínu
65,21 g tuku
6,7 g vlákniny
2,61 g cukru


Z hľadiska vitamínov obsahujú vlašské orechy draslík,
horčík, železo, zinok a bohaté zastúpenie vitamínov A, B, C, E, K, kyseliny pantotenovej, kyselina listovej a kyselina lipovej.
Je priam neuveriteľné ako dokážu také malé plody blahodárne pôsobiť na celé zastúpenie orgánov v ľudskom tele a napomáhať k lepšiemu zdraviu a vitalite. Vďaka zdravým tukom, ktoré obsahujú
pôsobia taktiež regenerujúco na našu pokožku, vlasy a nechty.

Olej z vlašských orechov

Počuli ste už o ňom? Tento špecifický olej si zamilujete od prvého ochutnania. Práve vďaka svojej jedinečnej orieškovej chuti sa skvele hodí do šalátov a do studenej kuchyne - smelo si ho však môžete pridať aj do múčnikov a koláčov, kde okrem chuti vyčarí aj krásnu arómu.
Olej z vlašských orechov má podobne ako samotné vlašské orechy veľa priaznivých účinkov na pečeň, žlčník, na dýchacie cesty a látkovú výmenu. Taktiež obsahuje významné množstvo nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú pre chod nášho organizmu nenahraditeľné. Je zdrojom bielkovín, vitamínu E, B1, B6, soli kyseliny listovej, selénu, fosforu,
horčíka a sodíka.

Na varenie aj na skrášlenie 

Olej z vlašských orechov môžeme okrem kuchyne využívať aj v kozmetike pri príprave zábalov. Vynikajúci druh zábalu je použiť teplý orechový olej na končeky vlasov, na ktoré ho necháme pôsobiť aspoň 20 minút - vlasy sú po ňom rozžiarené a končeky scelené.
Olej z vlašských orechov oceníte aj keď trpíte akné - tento zázračný olej má vynikajúce tonizujúce a regeneračné účinky, zvlhčuje pleť, ale zároveň ju nerobí mastnou.
Vedeli ste, že ho môžete používať dokonca aj pri opaľovaní? Pôsobí na pokožku hydratačne a chráni jej povrchovú vrstvu pred vysušením a zničením od silných slnečných lúčov.

Aktuálne nájdete olej z vlašských olejov aj v našej ponuke, je to však limitovaná edícia, takže ak si ho chcete zakúpiť poponáhľajte sa :)
Tento olej má neskutočné množstvo benefitov a určite nájde využitie v každej domácnosti, preto je vynikajúcou voľbou aj ako darček. 

 
 
SUPERpotraviny