Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Valentínska srdiečková roláda

Láska, tá pravá, nemôže byť bez chuti alebo bez šťavy. Bez lepku sa dá zvládnuť na výbornú, preto sme pre vás pripravili famóznu Valentínsku srdiečkovú roládu. 
Potešte zmysly svojich najbližších! Pozvŕtajte sa v kuchyni a vyčarujte chutnú a zdravú bezlepkovú maškrtu. Mňam! 

 

Valentínska srdiečková roláda

Ingrediencie:
Cesto:
100 g tekvicových semienok
120 g kryštálového cukru
1 PL tekvicového oleja 
1/2 ČL kypriaceho prášku
6 vajec
Štipka soli

Plnka: 
250 g plnotučného tvarohu
250 g mascarpone
1 vanilkový cukor
Práškový cukor podľa chuti 
Džem podľa chuti, napr. malinový
Lyofilizované jahody

Postup:
Príprava cesta:
Tekvicové semienka spolu s polovicou cukru rozmixujeme na kávovom mlynčeku. Už táto rozmixovaná zmes je veľmi chutná, vhodná na posýpku napríklad varených slížov. Zmes preosejeme cez sitko. Primiešame kypriaci prášok. Žĺtky vyšľaháme so zbytkom cukru do hustej peny. Pridáme tekvicový olej. Bielka vyšľaháme dotuha so štipkou soli. Do žĺtkovej hmoty po častiach pridávame tekvicovú zmes a vyšľahané bielka. 
Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme maslom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 minút. Po upečení ihneď stočíme z oboch strán aj s papierom na pečenie do rolády z oboch strán. Od okraja do stredu, aby vznikol tvar srdiečka. Necháme vychladnúť.

Príprava plnky:
Tvaroh, mascarpone, vanilkový a práškový cukor spolu vymiešame a môžeme naplniť pripravenú srdiečkovú roládu. 

Roládu po vychladnutí opatrne rozvinieme a stiahneme z cesta papier na pečenie. Naplníme plnkou. Na plnku opatrne natrieme malinový džem alebo ju posypeme lyojahodami a zvinieme opäť zo strán k stredu. Rukami jemne vytvarujeme do tvaru srdca. Po nakrájaní ešte každý kúsok dotvarujeme.
Dobrú chuť!


Recept a fotky pre nás pripravila Martinka Gromová z Gromovci v kuchyni.

    

 

    

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!