Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Tekvicové slíže

Milovníci makových, orechových, tvarohových i lekvárových slížov - PRIPRAVTE SA. Dnes vám rozšírime obzory, ale najmä slížový repertoár o NOVINKU medzi našimi tekvicovými receptami.
Máme tu recept na TEKVICOVÉ SLÍŽE vhodné aj pre alergikov. Budete ich milovať, rovnako ako tradičné verzie, ba možno ešte viac! Sú vynikajúce, určite vyskúšajte. 

Tekvicové slíže

Ingrediencie:Tekvicové slíže
(množstvo si odhadnite podľa chuti a počtu hladošov)

Široké slíže 
Tekvicové semienka pražené nesolené (prípadne bez šupky Naturál, ktoré stačí nasucho opražiť)
Kryštálový cukor 
Malinový džem 
Lyofilizované maliny alebo černice

 

Postup:

Tekvicové jadierka pomelieme na kávovom mlynčeku v pomerne 2:1 s cukrom. Ak melieme zmiešané s cukrom, oveľa lepšie sa pomelú, nelepia sa a nepúšťajú hneď olej. Uvarené široké slíže polejeme roztopeným maslom.  Posypeme tekvicovou zmesou a môžeme ešte preliať maslom.

Servírujeme ozdobené džemom,  nám najviac chutí malinový. Na vrch pridáme zdravé lyofiliozované ovocie - maliny alebo černice. V našom e-shope nájdete aj lyofilizované jahody, ak vám chutia viac, nič tým nepokazíte. Ovocie dodá slížom úžasnú chrumkavosť. 

Dobrú chuť! 

Ak vám slíže budú chutiť, napíšte nám o tom a nezabudnite recept zdieľať svojim priateľom!

Recept pre nás pripravila Martinka Gromová z projektu Gromovci v kuchyni.

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!