Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 

Tajomstvo SUPERpotravín - poznáte ho?

Ktoré potraviny sú tak vynikajúce, že sa o nich začalo hovoriť ako o SUPERpotravinách? Sú to umelo vytvorené produkty? Ide len o marketingový ťah? Aké tajomstvo sa ukrýva za pojmom "superpotraviny"? Poďme sa na ne pozrieť bližšie! 

Tajomstvo SUPERpotravín - poznáte ho?


Čo sú superpotraviny?

Pravda je taká, že ľudstvo pozná superpotraviny už celé tisícročia. Dalo by sa povedať, že len nanovo objavujeme ich význam a výživovú hodnotu pre ľudský organizmus. Superpotraviny sa vyznačujú zvýšeným obsahom živín, svojím unikátnym nutričným zložením vyčnievajú z radu bežných potravín. Hoci neexistujú žiadne tabuľky ani normy, koľko by čoho mala potravina obsahovať, aby mohla byť zaradená medzi superpotraviny. Pre väčšinu z nich nie sú definované ani zdravotné ani výživové tvrdenia. No ich účinok je potvrdený výsledkami klinických štúdií.

Čo sa ukrýva v superpotravinách?

Aké je nutričné zloženie superpotravín? Sú mimoriadne bohaté na vitamíny, antioxidanty, minerálne látky, vlákninu, enzýmy a koenzýmy, rastlinné proteíny a iné živiny nevyhnutné na správne fungovanie ľudského organizmu. Označenie SUPER získali pre celkovú kvalitu, rozmanitosť a množstvo prospešných zložiek. Ich dôležitou vlastnosťou je to, že nemajú takmer žiadne nežiadúce účinky, ak áno, tak len v nepatrnej miere. Môžu sa konzumovať vo svojej pôvodnej forme a neobsahujú žiadne prídavné látky.
 

Ako pôsobia na naše zdravie?

Pozrite sa, aké skvelé účinky majú superpotraviny na naše telo, pri ich pravidelnej a dlhodobej konzumácii:

  • Naštartujete svoju imunitu. Vaša imunita bude silnejšia a vaše telo bude odolnejšie. Bude schopné samo sa popasovať s chorobami a infekciami. Rôzne zápalové procesy budú potlačené a predídete vzniku chronických ochorení. Dokážete podávať vysoký výkon a celkovo sa budete môcť tešiť z výborného zdravotného stavu. Ak budete konzumovať superpotraviny, nebudete trpieť žiadnym nedostatkom.
     
  • Spomalíte starnutie. Vďaka výžive zo superpotravín dokážete lepšie zvládať stres. To má vplyv na zvýšenie kvality vášho spánku, čím sa vyrovná hladina hormónov v organizme ako za mlada. Superjedlo tiež prináša telu a mysli prirodzenú rovnováhu. Po zavedení superpotravín do jedálnička nastáva v tele proces čistenia.
     
  • Budete mať krajšiu pleť, zdravšie vlasy, pevné nechty. Pretože superpotraviny zásobujú telo všetkými živinami, potrebnými na správny chod ľudského organizmu, odrazí sa to aj na vašej kráse a celkovej fyzickej kondícii.  
     
  • Rýchlejšie schudnete. Organizmus bude pracovať rýchlejšie a efektívnejšie. Zrýchli sa váš metabolizmus, vylučovanie nadbytočných živín a ich efektívnejšie vstrebávanie. V kombinácii s pravidelným cvičením a vyváženou stravou superpotraviny pôsobia blahodárne na vaše telo a pomôžu vám pri prevencii, k upevneniu zdravia i pri riešení konkrétnych zdravotných problémov.
     
  • Budete mať viac energie, tým aj chuti do života, dobrú náladu. Množstvo energie vplýva na mentálnu aj fyzickú aktivitu. Počas dňa toho stihnete oveľa viac, nebudete rýchlo unavení.
     

Ako správne konzumovať superpotraviny?

Najviac získate vtedy, keď ich skonzumuje v prirodzenej a nespracovanej podobe. V surovom stave v nich prirodzene zostáva najväčší obsah živín, ktoré v našom organizme plnia množstvo najrôznejších úloh. Všeobecne sa odporúča upravovať ich pri teplotách do 42 °C. Do jedálnička si ich zaraďujte pravidelne. No nie je pravda, že čím väčšie množstvo skonzumujete, tým väčší efekt vám to prinesie.
Dbajte najmä na kvalitu konzumovaných superpotravín. Tie, ktoré sa dovážajú z krajín tretieho sveta, môžu obsahovať nepovolené škodlivé pesticídy. Určite nákupujte od overených značiek a predajcov.

 

Superpotraviny nájdete aj v našom e-shope!

Na kvalitu produktov si potrpíme aj my na Farme Tekvička. Preto na pulte nášho e-shopu nájdete mnoho zdravých a plnohodnotných superpotravín. U nás môžete nakupovať bez obáv! Aby ste sa k superpotravinám dostali bez dlhého hľadania, zaradili sme ich do osobitnej kategórie SUPERPOTRAVINY. Nech sa páči, nakúpte si, buďte fit a tešte sa zo zdravého života plného aktivít s vašími najdrahšími! 

 


 

 
 
SUPERpotraviny