Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Šošovicová polievka nakyslo

Leto či zima :-) Táto polievka je TOPKA vždy! Milujem jej chuť a robievam ju veľmi často. V lete k nej pripravím nadýchané lángoše a v zime buď zemiakové pagače alebo zemiakové lokše (také hrubé asi 0,8 cm :-) )

A vedeli ste, že strukoviny majú prirodzene NÍZKY OBSAH TUKU a neobsahujú cholesterol? Sú skvelým ZDROJOM rastlinných BIELKOVÍN a 100 g suchej šošovice obsahuje pozoruhodných 25 g bielkovín!

Šošovicová polievka nakyslo

Príprava polievky je jednoduchšia ako čokoľvek iné :-) My ju milujeme aj takto, s čerstvým kôprom a cesnakom.

--------------------------------------------------------------

RECEPT

600 g šošovice Farma Tekvička 

500 g zemiakov

1 cibuľa 

bobkový list

soľ 

vegeta

čierne korenie celé

3 strúčiky cesnaku 

2 l plnotučného mlieka

3 PL hladkej múky

1 PL maslo

2 PL oleja

1 PL kryštálového cukru 

250 ml šľahačkovej smotany 

Čerstvý kôpor 

Ocot

--------------------------------------------------------------

Šošovicu namočíme aspoň na 4 hodiny a uvaríme vo vode (nesolíme). Pridáme bobkový list,  vegetu, čierne korenie a zemiaky nakrájané na kocky.  A celú cibuľu. Varíme kým zemiaky nezmäknú. Polievku posolíme podľa chuti. Prilejeme mlieko a necháme prejsť varom.  Odoberieme cca 1/4 a rozmixujeme ponorným mixérom.  Nalejeme späť k polievke. Na panvici rozohrejeme olej s maslom a urobíme zápražku s múkou. Zalejeme smotanou plus trocha mlieka a nalejeme za neustáleho miešania do polievky.  Pridáme cukor, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý kôpor.  Dochútime octom.  Podávame s lyžicou pochúťkovej kyslej smotany a čerstvým chlebíkom. 

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.