Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Rozdiel medzi tekvicovým olejom Naturál a Štajerským?

V našej ponuke nájdete dva druhy tekvicového oleja - Naturál a podľa tradičnej štajerskej receptúry. Viete aký je medzi nimi rozdiel? Poďme sa spolu pozrieť na to, ako sa každý z nich vyrába, aby ste sa pri nákupe vedeli lepšie rozhodnúť  :-)
Rozdiel medzi tekvicovým olejom Naturál a Štajerským?
Tekvicový olej podľa tradičnej štajerskej receptúry
- tekvicové jadierka bez šupky sa najprv zomelú a potom sa do nich pridá voda a soľ. Celá zmes sa premiešava v hnetacom stroji, kým sa nerozpustia vo vode rozpustné látky v tukoch. Soľ tento proces podporí, ale vo výslednej chuti ju nie je cítiť. Teraz nasleduje pomalé praženie tejto hmoty. Keď sa voda odparí, môže prísť na rad posledný krok - lisovanie. Olej sa vylisuje pomocou tlakových valcov pomalým a citlivým tlačením. No a v tomto poslednom úkone je vlastne kľuč ku kvalitne vylisovanému oleju. Olej má jemnú orieškovú vôňu a chuť, jeho farba je sýto zelená. Je výborný na dochutenie šalátov či polievok.
 
Tekvicový olej Naturál
- proces lisovania je omnoho jednoduchší, avšak je potrebný veľmi špeciálny šnekový lis a podstatne viac jadierok na výrobu
Tekvicové jadierka bez šupky Naturál (v surovom stave) sa nasypú do zásobníka lisu, odkiaľ pomaly prechádzajú do šneku stroja. V šneku sa jadierka vylisujú na olej za teploty vysokej maximálne 45 stupňov! Tento olej je omnoho zdravší, jeho chuť je výnimočne jemná ako surové jadierka. Je hustý a jeho farba je krásna sýto zelená.
V oleji Naturál - "v živom oleji" sú zachované všetky potrebné výživné látky.
Olej skutočne pomáha pri problémoch s prostatou a potenciou, čo poteší každého muža a ženy sa môžu tešiť na silné a zdravé vlasy a nechty.
Taktiež je dobrým zdrojom vitamínu E!
Naša farma sa dlhé roky venuje pestovaniu práve jadierok vhodných na lisovanie ako sú odrody Beppo, Rustikal či Gleisdorfer.
 
 
SUPERpotraviny