Orechovo-čokoládová torta
Každý z nás občas túži po tom, aby si mohol dopriať niečo naozaj výnimočné a lahodné👌. A čo by to mohlo byť iné, než dokonale chutná torta, kde sa stretávajú dve nesmrteľné lásky každého maškrtníka – čokoláda🍫 a orechy. Tento recept na orechovo-čokoládovú tortu je viac než len dezert; je to skutočný kulinársky zážitok, ktorý si zaslúži vašu pozornosť.
Či už máte radšej sladké, alebo vám viac vyhovuje jemná kyslosť, tento recept je dokonalým spôsobom, ako spojiť to najlepšie z oboch svetov.
Na okrúhlu formu s priemerom 26cm budeme potrebovať:
----------
150 g masla
150 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
150 g čokolády
250 g hladkej múky
1 a 1/2 čl prášku do pečiva
4 pl mlieka
100 g mletých vlašských orechov
Na plnenie:
Ríbezľový/marhuľový /malinový džem
Na poliatie:
150 g čokolády + 150g masla
-------------
POSTUP:
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme hustý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
Pridáme mlieko a roztopené maslo. Pridáme nastruhanú čokoládu a orechy. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne zapracujeme sneh.
Pečieme v tortovej forme vytretej olejom a vysypanej hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme cca 1 hodinu.
Necháme vychladnúť. Rozkrojíme a potrieme džemom. Spojíme a povrch polejeme polevou.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.