Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Nepečený koláčik s citrónovo-makovou náplňou v malinovom obale

Fantastický recept, ktorý vás určite DOSTANE! Ohlásila sa Vám návšteva a vy si chcete pripraviť čo najviac vecí deň dopredu? Teda, neviem ako vy, ale ja mám rada plánovanie :-) a milujem, keď si môžem aspoň časť vecí pripraviť dopredu a teda aj tento recept je na plánovanú prípravu ako stvorený:-)

 

Nepečený koláčik s citrónovo-makovou náplňou v malinovom obale

 

Na koláčik budeme potrebovať:

5-6 balíčkov Marína keksov 

2 citrónové pudingy 

750 ml mlieka

8 pl kryštálového cukru 

250 g masla

5 pl mletého maku 

5 pl práškového cukru 

1 vanilkový cukor 

Lyofilizované maliny 

--------------------------------------------------------------

POSTUP:

600 ml mlieka privedieme k varu. Zvyšok mlieka vymiešame s pudingovými práškami, kryštálovým a vanilkovým cukrom. 

Vmiešame za neustáleho miešania do vriaceho mlieka.  Po zhustnutí odstavíme.  Povrch pudingu prikryjeme potravinárskou fóliou,  aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť.  Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vyšľaháme s práškovým cukrom.  Pridáme mletý mak. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. 

Na Marína keksy natierame silnejšiu vrstvu plnky (keksy dosť veľa vtiahnu do  seba a napučia) a ukladáme postojačky vedľa seba. Keď máme dlhší zákusok, tak potrieme ešte vrch a boky krémom.  Takto pripravíme 2 celé zákusky, zabalíme do alobalu,  alebo potravinárskej fólie a necháme vychladiť cez noc v chladničke. 

Po vychladení posypeme rozdrvenými lyomalinami.  Ja som drvila iba v rukách, ale môžte zomlieť v kávovom mlynčeku na jemný prášok a potom posypať cez sitko, aby ste dosiahli hladkú a rovnomernú vrstvu.

Zákusok krájame šikmo. 

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.