Makovo-orechový koláčik bez múky
Pripravte sa na jedinečný zážitok, ktorý rozvonia vašu kuchyňu🥰 a pohladí vaše chuťové poháriky😋. Recept na makovo-orechový koláčik so žĺtkovou polevou je nielen nesmierne chutný, ale aj plný zdraviu prospešných látok. Vďaka použitiu KVALITNÉHO maku🌺 a vlašských orechov, ktoré si môžete zakúpiť priamo z nášho eshopu Farma Tekvička.
Tento koláčik má nielen vynikajúcu chuť, ale aj vysoký obsah vlákniny, vitamínov a vápnika.
A to najlepšie na koniec – je úplne bez múky!
Takže ak hľadáte spôsob, ako si pochutnať bez výčitiek a zároveň podporiť lokálnu produkciu, ste na správnom mieste👌.
Na stredne veľký plech potrebujeme:
6 bielok + 2 žĺtky
1 hrnček maku
1 a 1/2 hrnčeka vlašských orechov
3/4 hrnčeka kryštálového cukru
2 pl citrónovej šťavy
2 pl kukuričného škrobu
---------------
Žĺtková poleva:
4 žĺtky
200 g práškového cukru
------------------
POSTUP:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na hustý sneh. Primiešame žĺtky a citrónovú šťavu. Cesto rozdelíme na polovicu.
Mak aj orechy pomelieme. Do jednej časti vmiešame mletý mak zmiešaný s 1 pl škrobu a do druhej polovice mleté orechy zmiešané tiež s 1 pl škrobu.
Stredne veľký plech vyložíme papierom na pečenie a najskôr nalejeme makové cesto. Potom opatrne navrstvíme orechové cesto. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme žĺtkovú polevu vymixovaním žĺtok a práškového cukru. Mixujeme dohladka.
Nanesieme na ešte teplý koláčik. Rozotrieme a necháme polevu zaschnúť.
Dobrú chuť!