Linecké koláčiky s tekvicovými semienkami
Tradičný recept sviatočného pečiva s malou obmenou :-) Semienka v koláčikoch dodajú nielen jemne orieškovú chuť, ale vás aj zasýtia na dlhší čas. Keďže tekvicové semienka sú plné BIELKOVÍN a VLÁKNINY. Takže môžete maškrtiť bez výčitiek 👌.
Ich konzumáciou podporujete svoje zdravie. Neobsahujú lepok, preto sú vhodné pri bezlepkovej diéte pre celiatikov alebo inej potravinovej intolerancii.
POTREBUJEME:
- 250g hladkej múky
- 250g práškového cukru
- 250g masla
- 250g mletých tekvicových pražených nesolených semienok (meliem na kávovom mlynčeku)
- 4 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
--------------------------------------------------------------
𝗣𝗢𝗦𝗧𝗨𝗣:
Múku, práškový cukor a tekvicové semienka preosejeme do misky. Potom zmiešame s ostatnými surovinami a spracujeme na cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu do chladničky.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 4mm a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary, tak aby sme ich mali párny počet, pričom do polovice z nich urobíme v strede otvor v tvare kvetinky, srdiečka...
Vykrojené tvary poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 8 minút na160°C.
Tvary s otvorom posypeme cez sitko práškovým cukrom.
Vychladnuté spájame malinovým džemom. Ja som si pripravila džem z lyofilizovaných malín a medu.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.