Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Kúzla tekvicového oleja

Tekvice sú plodiny, ktoré rozkvitnú do viacerých podôb. Jedným z nich je tekvicový olej, jeden zo základných produktov, ktorý vyrábame priamo na našej farme. Nápad na jeho výrobu prišiel od našich zákazníkov, ktorí prišli s dopytom po ňom, tak sme sa pustili do práce. Pár rokov sme nielen jeho výrobcami, ale aj konzumentmi, a preto sa osobne zaručujeme za jeho kvalitu a prospešné účinky, ktoré sme spoznali na vlastnej koži. O akých účinkoch hovoríme?

 
Kúzla tekvicového oleja

Vitamínový poklad

Z tekvíc si tekvicový olej berie množstvo látok, ktorých účinky sa po jeho spracovaní naším šnekovým alebo tlakovým lisom nijako neoslabujú. Nájdete v ňom vitamín A, viaceré vitamíny skupiny B a takisto vitamín E. Okrem nich olej obsahuje aj pestrú škálu minerálov, z ktorých najväčšie zastúpenie majú draslík, zinok, fosfor, železo, horčík alebo sodík. Taktiež v ňom nájdete množstvo kyseliny listovej, omega-3 a omega-6 nenasýtené mastné kyseliny.

Zdravá voľba

Bohatá škála vitamínov a minerálov robí z tekvicového oleja účinný prostriedok na komplexnú liečbu a prevenciu ľudského tela. Za zmienku stojí jeho pôsobenie na srdce a cievy. Množstvo antioxidantov v podobe vitamínu E sa ukázalo ako vhodná prevencia voči výskytu nádorov v tele. Podpisuje sa aj na duševnom stave človeka tým, že znižuje stres a odbúrava príznaky depresie. Významne dôležité pre ľudské telo sú fytosteroly, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu. Tekvicový olej takisto zlepšuje činnosť tráviaceho ústrojenstva.

Olej na krásu

Nielen na orgánoch zanecháva tekvicový olej pozitívne stopy. Ide o účinný prípravok na udržiavanie zdravej pokožky alebo vlasov. Už pri konzumácii jednej lyžice tekvicového oleja denne je po krátkom čase možné pozorovať, ako pomáha s vyhladzovaním vrások, dodáva lesk vlasom a spevňuje nechty. Dokážete s ním predchádzať dokonca aj zubným kazom – stačí si olejom raz denne vypláchnuť ústa.

Ako si dopriať tekvicový olej?

Možností jeho využitia je neúrekom, predovšetkým v kulinárstve. Olej je vhodný do omáčok, polievok, šalátov, nátierok, tofu, mäsa, ba dokonca aj do koláčov alebo na zmrzlinu.

Ak chcete konzumovať tekvicový olej ako medicínu, odporúča sa dať si dve lyžice denne – prvú nalačno hneď zrána, druhú večer pred spaním. Tekvicový olej je všestranná voľba, ktorá je vhodná ako na chuť, tak aj na zdravie – spoznajte jeho výživné účinky tiež.

 
 
SUPERpotraviny