Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Kurací paprikáš

Toto jednoduché a chutné jedlo je u nás veľmi obľúbené. Urobiť ho môžete aj z celého kuraťa, ale tentokrát sme použili kuracie stehná bez kosti a kože. 
 

Kurací paprikáš

PAPRIKÁŠ 
Ingrediencie:

Cca 1,5 kg kuracích stehien bez kosti a kože
Olej
1 väčšia cibuľa 
2 PL mletej červenej papriky
Zdravgetka alebo iné zeleninové dochucovadlo
Čierne mleté korenie 
Drvená rasca
5 - 6 ks bobkových listov
3 + 2 PL hladkej múky 
1 liter slepačieho vývaru 
250 ml šľahačkovej smotany 
Čerstvá petržlenová vňať 

HALUŠKY
Ingrediencie:

600 g polohrubej múky 
2 vajcia
2 lyžičky soli
Vlažná voda podľa potreby 
Kúsok masla 

Postup:

Mäso si očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Osolíme, okoreníme. 
Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista. Poprášime  múkou (3PL) a červenou paprikou. Pridame bobkový list, drvenú rascu. Chvíľku popražíme a zalejeme vývarom.  Vložíme späť mäso, zakryjeme pokrievkou a varíme, kým mäso nie je mäkké. 

V pohári si rozmiešame smotanu s 2 PL múky. Za neustáleho miešania ju vljeme do omáčky. Necháme prejsť varom.  Dochutíme zdravgetkou. Podávame s haluškami. 

Halušky pripravíme zmiešaním múky, soli, vajíčok a vlažnej vody. Vody dáme toľko, aby vzniklo skôr redšie cesto. Cesto pretláčame cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Po vyplávaní na povrch vytiahneme do misky.  Na omastenie pridáme kúsok masla. 

Na tanieri posypeme paprikáš čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Dobrú chuť!


Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!