Kurací paprikáš
Toto jednoduché a chutné jedlo je u nás veľmi obľúbené. Urobiť ho môžete aj z celého kuraťa, ale tentokrát sme použili kuracie stehná bez kosti a kože.
PAPRIKÁŠ
Ingrediencie:
Cca 1,5 kg kuracích stehien bez kosti a kože
Olej
1 väčšia cibuľa
2 PL mletej červenej papriky
Zdravgetka alebo iné zeleninové dochucovadlo
Čierne mleté korenie
Drvená rasca
5 - 6 ks bobkových listov
3 + 2 PL hladkej múky
1 liter slepačieho vývaru
250 ml šľahačkovej smotany
Čerstvá petržlenová vňať
HALUŠKY
Ingrediencie:
600 g polohrubej múky
2 vajcia
2 lyžičky soli
Vlažná voda podľa potreby
Kúsok masla
Postup:
Mäso si očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Osolíme, okoreníme.
Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista. Poprášime múkou (3PL) a červenou paprikou. Pridame bobkový list, drvenú rascu. Chvíľku popražíme a zalejeme vývarom. Vložíme späť mäso, zakryjeme pokrievkou a varíme, kým mäso nie je mäkké.
V pohári si rozmiešame smotanu s 2 PL múky. Za neustáleho miešania ju vljeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Dochutíme zdravgetkou. Podávame s haluškami.
Halušky pripravíme zmiešaním múky, soli, vajíčok a vlažnej vody. Vody dáme toľko, aby vzniklo skôr redšie cesto. Cesto pretláčame cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Po vyplávaní na povrch vytiahneme do misky. Na omastenie pridáme kúsok masla.
Na tanieri posypeme paprikáš čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.