Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Kari z Adzuki fazule

Nutričná bomba na vašom jedálničku! Áno, taká je naša fazuľa Adzuki. Okrem toho, že vás z nej nebude nafukovať ako z hrachu či šošovice, výborne reguluje stolicu a menštruáciu. Pravidelnou konzumáciou ochránite pred všetkými chorobami svoje obličky, a to vrátane onkologických. Priaznivo pôsobí na zdravie metabolizmu, pomáha pri chudnutí. Nuž, poďme variť kari z fazule Adzuki! 

Kari z Adzuki fazule

Kari z fazule AdzukiIngrediencie

500 g fazule Adzuki
2 ks mrkvy
1 ks žltá mäsitá paprika
1 ks cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 cm kúsok zazvoru
2 konzervy lúpaných a krájaných rajčín
2 PL kari korenia
Drvené chilli 
1 konzerva kokosového mlieka (iba hustá časť, bez vody)
2 PL arašidového masla 
400 ml zeleninového vývaru
Zdravgetka  (zdravšia alternatíva vegety)
Čerstvá petržlenová vňať
Olivový olej 
Rímska rasca

Postup:
Večer vopred namočíme fazuľu do väčšieho množstva studenej vody. Na ďalší deň uvaríme domäkka. 
Na panvici zohrejeme olivový olej. Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme  nadrobno nasekaný cesnak a strúhaný zazvor. Popražíme a pridáme trochu rímskej rasce, kari korenie a chilli. Všetko spolu orestujeme a pridáme mrkvu  nakrájanú na drobné kocky. Po chvíli pridáme papriku nakrájanú na kocky. Nakoniec pridáme obe konzervy rajčín. Pridáme scedenú uvarenú fazuľu.  Poprášime opäť troškou kari korenia a zdravgetkou (podľa chuti). Podlejeme vývarom. Necháme prejsť varom a chvíľu povaríme. Zahustíme arašidovým maslom a kokosovým mliekom. Odstavíme. Dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!


Recept pre nás pripravila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.

 
 
Vyberte si PRODUKTY pre vaše ZDRAVÉ varenie!