Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 

Jogurtovo-tvarohový dezert s makom

Raňajočky a táto skvelá kombinácia chutí.
Alebo kľudne aj ako dezert (vlastne kedykoľvek :-) )
Tu je recept na JOGURTOVO-TVAROHOVÝ DEZERT S MAKOM

Čerstvé jahody, jogurt + tvaroh, mak, banán, sirup agáve a dohustené kokosovou múkou na zvýšenie vlákniny a doplnenie bielkovín.

 

Jogurtovo-tvarohový dezert s makom

Na 2 porcie potrebuješ: 

250 g nízkotučny tvaroh jemný roztierateľný

200 g biely jogurt

1 veľký banán

1-2 pl agavového sirupu

3-4 pl celého maku

2-3 pl kokosovej múky

Čerstvé jahody

Pražené pekanové, alebo vlašské orechy

 
Postup je jednoduchý:
Banán, jogurt a tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom a dosladíme agávovým sirupom. Primiešame
kokosovú múku a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame mak.
Navrstvíme do pohárov.
Dozdobíme čerstvými jahodami a pekanovými orechmi.
 
Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.