Fazuľové brownies
Tento recept je bez múky, bez vajec, bez klasického mlieka a bez bieleho cukru. Základ tvorí netradične maslová fazuľa. Snáď ním potešíme tých z vás, ktorí hľadáte presne takéto špeciálne recepty. Spojenie fazule, banánov a orieškového masla s príchuťou Espresso, vám zaručene aktivuje všetky maškrtné chuťové poháriky.
Ingrediencie:
300 g maslovej fazule (v suchom stave)
4 prezreté banány (ak nemáte toľko a nevadia vám vajíčka, tak kľudne polovicu nahraďte vajíčkami)
1/2 hrnčeka masla (125 ml) Espresso (alebo iného orieškového masla, napr. arašidového či mandľového)
pár kvapiek vanilkovej esencie
šťava z 1/2 citróna
hrnček medu alebo cukru (ak máte radi sladšie koláče, odporúčame pridať viac cukru/medu)
1 hrnček ovsených vločiek
100 g mliečnej čokolády (rozpustíme v 2 PL kokosového tuku alebo masla)
1 hrnček kakaa
1 hrnček rastlinného mlieka (môžte dať aj klasické kravské)
1/4 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
Na vmiešanie a posypanie 100 g čokoládových kúskov
Postup:
Fazuľu uvaríme do mäkka.
Všetky suroviny na cesto dáme do nádoby mixéra so sekacími nožmi a rozmixujeme do hladka. Nakoniec už len ručne vmiešame čokoládové kúsky (trochu si necháme na posypanie povrchu.
Stredne veľký plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň vylejeme. Povrch posypeme zistávajúcimi čokoládovými kúskami.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 50 min. až hodinu.
Dobrú chuť!
Recept pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.