Falošné gaštanové pyré
Potešte svoje lásky chutnou a výživnou maškrtou!
Základom pre tento sladký recept je maslová fazuľa, ktorá má po uvarení príjemnú chuť jedlých gaštanov. Fazuľu pred varením odporúčame na noc namočiť, rýchlejšie sa uvarí.
Svojim zložením zrna je fazuľa veľmi hodnotnou potravinou. Obsahuje všetko potrebné pre ľudskú výživu. Vhodná je na prípravu polievok, nátierok, šalátov, prívarkov, slaných plniek a sladkých dezertov akým je aj falošné gaštanové pyré. Nech sa páči, pustite sa do roboty.
Ingrediencie:
500 g uvarenej maslovej fazule
120 g mletých vlašských orechov
3 vanilkové cukry s pravou vanilkou Bourbon (je menší ako klasický vanilkový cukor, má len 8g)
3 PL rumu (alebo pár kvapiek rumovej esencie)
1 zarovnaná PL kakaa
1 hrnček práškového cukru
2 PL Espresso orechového masla (ak nemáte, vynechajte)
lyofylizované černice na ozdobenie
Postup:
Uvarenú maslovú fazuľu ošúpeme. Šupanie ide ľahúčko. Potom ju pretlačíme cez sitko (môžete skúsiť aj rozmixovať).
Zmes vložíme do misky, pridáme ostatné suroviny a vyšľaháme mixérom. Necháme odležať v chladničke.
Vyšľaháme šľahačku. Dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na dno pohára. Aj gaštanové pyré dáme do vrecka s ozdobou špičkou a navrstvíme ho na šľahačku.
Následne nastriekame ďalšiu vrstvu šľahačky. Na vrch pretlačíme po kúsku gaštanového pyré cez lis na cesnak.
Ozdobíme lyofylizovanými černicami a srdiečkami z bielej čokolády.
Dobrú chuť!
Recept a fotky pre nás pripravila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.