Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Falafel z MUNGO fazule

FALAFEL v malej obmene 🙂

Tradične sa pripravuje z cíceru, ale tentokrát pre zmenu z fazule mungo. A čo je vlastne falafel? Je to tradičné arabské jedlo a podáva sa v pite, ktorá slúži ako vrecúško. Je to obľúbené jedlo aj vegetariánov a milovníkov orientálnej kuchyne. My si ho pripravíme z MUNGO fazuliek a vychutnáme si ho s jogurtovo - cesnakovým dresingom.

 

Falafel z MUNGO fazule

Budeme potrebovať:

  • 280g fazule mungo
  • 1 cibuľa 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL petržlenovej vňate 
  • 1PL kari korenia 
  • Soľ 
  • 1/2 čl sóda Bikarbóna 
  • 3PL nasucho opražených sezamových semienok 
  • 50g hladkej múky 
  • Rastlinný olej (na vysmážanie)

POSTUP:

Fazuľu necháme namočenú vo vode približne 8 hodín. Potom ju dáme variť do hrnca so štipkou soli a necháme cca 25 minút variť, kým nezačne vrieť. 

Fazuľu precedíme a opláchneme studenou vodou. Ďalej si cez sitko vytlačíme z fazule prebytočnú vodu.  Môžte aj rukami (je to veľmi dôležité aby cesto nebolo riedke).

Zmiešame fazuľu s kari korením, nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovú vňaťou, pretlačenými strúčikmi cesnaku, opraženymi sezamovými semienkami, sódou bikarbónou, soľou a múkou. 

Vznikne nám cesto, z ktorého by sa mali dať vytvarovať guličky. Dáme nahriať olej v panvici a  vyprážame (cca. 3 minúty).

Vyberáme na kuchynskú papierovú utierku,  aby sme odsali prebytočný tuk.

 

 

Podávame s jogurtovo-cesnakovým dresingom.

1:1 zmiešame jogurt s majonézou a dochutíme trochou horčice, pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou,  čiernym mletým korením. 

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.