Cviklový šalát s orechami a dresingom z Tahini
Skvelá kombinácia chutí v zdravom šaláte zasýti nejedného labužníka. O výživovej hodnote orechov niet pochýb. Viete, že cvikla obsahuje veľa betaínu, ktorý bráni kôrnateniu tepien a podporuje činnosť pečene? Sezamovú pastu Tahini možno ešte nepoznáte. Okrem iného zásobí vaše telo dôležitými polynenasýtenými mastnými kyselinami. Príprava tohto šalátu je veľmi jednoduchá!
Listový šalát (rukola, ľadový šalát)
Varená cvikla
Varené vajíčka
Balkánsky syr
Vlašské orechy
Na dresing:
3 PL citrónovej šťavy
2 PL Tahini
4 PL olivového oleja
1/4 ČL soli
Čierne mleté korenie
3 malé strúčiky cesnaku
Postup:
Všetky suroviny spolu rozmixujeme ponornym mixérom.
Na tanier rozložíme listy šalátu, posypeme nastrúhanou alebo nadrobno nakrájanou cviklou. Obložíme vajíčkom a posypeme rozmrveným balkánskym syrom. Nakoniec polejeme pripraveným dresingom a bohato posypeme nasucho opraženými vlašskými orechami. Komu chutí pikantné, môže pridať ešte drvené chilli.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.