Cícerové karí
Rýchly obed či večera? Cícer je to pravé nielen pre celiatikov a vegánov, ale pre každého, kto má rád výživné jedlo. Cícer má vysoký obsah bielkovín a preto je vynikajúcou náhradou mäska. Neobsahuje LEPOK a teda je ideálny pre celiatikov.
BENEFITY cíceru sú sú aj vitamíny A,B,C, E, K, Betakarotén a mnohé iné:
- bojuje proti rakovine
- znižuje ZÁPAL v tele
- je bohatý zdroj antioxidantov
- udržuje zdravú pokožku
- bráni vypadávaniu vlasov
No ideálna potravina nie? :-) Tak poďme na ten RECEPT :-)
- 500 g cíceru (v suchom stave) vopred namočený a uvarený
- 2 mrkvy
- 1 červená mäsitá paprika
- 2 cibule
- 2 konzervy lúpaných a krájaných rajčín
- 5 strúčikov cesnaku
- Kúsok (2cm) čerstvého zázvoru
- 3 pl Kari korenia
- 2 čl rímskej rasce
- 125 g špenátu (čerstvý-listy)
- 1 veľká konzerva kokosového mlieka
- 400 ml zeleninového vývaru
- 3 pl vegety
- Čerstvá petržlenová vňať
- Olej
POSTUP
Na panvici zohrejeme olej. Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Ďalej pridáme na menšie kocky nakrájanú mrkvu. Všetko spolu orestujeme a pridáme papriku nakrájanú na kocky.
Pridáme vopred uvarený cícer. Nakoniec pridáme konzervy rajčín. Poprášime kari korením, rímskou rascou a zdravgetkou. PODLEJEME VÝVAROM. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká. Zahustíme kokosovým mliekom. Pridáme špenát pokrájaný na menšie kúsky. Odstavíme.
Dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!