Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 

Cícerové karí

Rýchly obed či večera? Cícer je to pravé nielen pre celiatikov a vegánov, ale pre každého, kto má rád výživné jedlo. Cícer má vysoký obsah bielkovín a preto je vynikajúcou náhradou mäska. Neobsahuje LEPOK a teda je ideálny pre celiatikov.

BENEFITY cíceru sú sú aj vitamíny A,B,C, E, K, Betakarotén a mnohé iné:

  • bojuje proti rakovine 
  • znižuje ZÁPAL v tele
  • je bohatý zdroj antioxidantov
  • udržuje zdravú pokožku
  • bráni vypadávaniu vlasov

No ideálna potravina nie? :-) Tak poďme na ten RECEPT :-)

 

Cícerové karí

(Cca 6 porcií)

  • 500 g cíceru (v suchom stave) vopred namočený a uvarený
  • 2 mrkvy
  • 1 červená mäsitá paprika
  • 2  cibule
  • 2 konzervy lúpaných a krájaných rajčín
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Kúsok (2cm) čerstvého zázvoru 
  • 3 pl Kari korenia
  • 2 čl rímskej rasce
  • 125 g špenátu (čerstvý-listy)
  • 1 veľká konzerva kokosového mlieka 
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 3 pl vegety
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Olej

POSTUP

Na panvici zohrejeme olej. Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Ďalej pridáme na menšie kocky nakrájanú mrkvu. Všetko spolu orestujeme a pridáme papriku nakrájanú na kocky.

Pridáme vopred uvarený cícer. Nakoniec pridáme konzervy rajčín. Poprášime kari korením, rímskou rascou a zdravgetkou. PODLEJEME VÝVAROM. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká. Zahustíme kokosovým mliekom. Pridáme špenát pokrájaný na menšie kúsky. Odstavíme.

Dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!

 

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.