Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Biskupský chlebíček bez lepku, bez múky

Či už si chcete pripraviť ľahkú maškrtu k nejakému sviatku, či len tak, tento koláčik sa stane vaším obľubeným :-) Je ľahký, bez múky, bez lepku a jeho jednoduchú prípravu zvládnu aj deti.

Poďme sa teda pozrieť, čo na fajný Biskupský chlebíček budeme potrebovať :-)

Biskupský chlebíček bez lepku, bez múky

 

Potrebujeme:

6 vajec

200 g pražených tekvicových semienok bez šupky 

100 g kryštálového cukru 

Štipka soli

1/2 balenia kypriaceho prášku 

1 vanilkový cukor 

100 ml mlieka

100 g kandizovanej kôry,  ovocia 

Po 20 g 

hrozienok 

lúpaných pistácií 

mandľových lupienkov 

● kúskov čokolády

--------------------------------------------------------------

POSTUP:

Najskôr si pomelieme tekvicové semienka na kávovom mlynčeku (najlepšie sa mi mixujú spolu s trochou cukru).

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.  Pridáme mlieko. Zvlášť zmiešame preosiate semienka a kypriaci prášok + kandizované ovocie, lúpané pistácie, čokoládu, hrozienka.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. 

K žĺtkovej zmesi primiešame striedavo tekvicovú zmes a vyšľahané bielka.  Vylejeme do veľkej formy na chlebíček,  alebo dvoch malých.  Formu odporúčam vyložiť pásom papiera na pečenie.  Pečieme pri teplote 170°C 45 minút,  alebo kým nie je hotový (vyskúšame špajlou pichnúť do stredu a keď zostane čistá,  tak je koláč hotový).

Po upečení posypeme práškovým cukrom cez sitko,  alebo môžme poliať polevou. 

Ja som zvolila jogurtovú polevu s bielou čokoládou.

Poleva:

150 g bielej čokolády 

200 g bieleho jogurtu (napr. grécky,  smotanový)

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli,  alebo nad parou a primiešame jogurt.

Ihneď nanesieme na chlebíček.  Môžme dozdobiť mandľovými lupienkami a kandizovanou kôrou.

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Gromovci v kuchyni.