Bezlepkové mini lievance z tekvicových jadierok
Dnes tu pre vás mám úžasný recept na mini lievance bez lepku. Tieto lievance sú ZDRAVÉ a VÝŽIVNÉ, pretože sú vytvorené len z tých najlepších ingrediencií. Tekvicové jadierka sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí sa snažia jesť zdravo. Sú plné vlákniny, vitamínov a minerálov. Užívajte si ich chuť a výživné vlastnosti v tomto bezlepkovom recepte. Recept pripravíte jednoducho a v priebehu niekoľkých minút.
Tak poďme na to :-)
Na 3 - 4 porcie budeme POTREBOVAŤ:
● 280 g (cca 4) prezreté banány (váha už bez šupky)
● 135 g pražených nesolených tekvicových jadierok bez šupky
● 3 vajcia
● ja som pridala cca 2 PL trstinového cukru a s tými som jadierka rozmixovala na kávovom mlynčeku (lepšie sa pomelú s cukrom) a ešte aj štipku soli
● kokosový tuk/olej na opraženie
● zdobiace jednorazové vrecko, ak chcete mať pekne tvarované okrúhle lievančeky
--------------------------------------------------------------
Na dozdobdnie a ochutenie
Čerstvé figy, banán
Lyofilizované jahody
Biely jogurt + agáve sirup
Pekanové maslo
--------------------------------------------------------------
Banány roztlačíme vidličkou na kašu, alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajíčka a pomleté tekvicové jadierka s cukrom.
Panvicu rozohrejeme s trochou oleja/tuku a buď lyžicou, alebo zdobiacim vreckom robíme malinké lievančeky. Opekáme z oboch strán dozlatista.
Vyberieme na tanier.
Podávame na tanieri, kde sme dali jogurt ochutený agáve sirupom. Poukladáme lievance a prekladáme nakrájaným banánom a figou. Posypeme lyofilizovanými jahodami a polejeme pekanovým maslom.
Dobrú chuť!