Kategórie
 
 
 
 
 

🚛🚛🚛DOPRAVA ZDARMA!✅Od 25.4. až do 5.5.2024 pri objednávke ✅nad 25€ od nás získate DOPRAVU na odberné miesto 📦Packeta ZDARMA! Využite to pre vaše objednávky🛒 napríklad ku Dňu matiek♥️ :) alebo si objednate čokoľvek :)  

 
 
 

Bezlepkové mini lievance z tekvicových jadierok

Dnes tu pre vás mám úžasný recept na mini lievance bez lepku. Tieto lievance sú ZDRAVÉ a VÝŽIVNÉ, pretože sú vytvorené len z tých najlepších ingrediencií. Tekvicové jadierka sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí sa snažia jesť zdravo. Sú plné vlákniny, vitamínov a minerálov. Užívajte si ich chuť a výživné vlastnosti v tomto bezlepkovom recepte. Recept pripravíte jednoducho a v priebehu niekoľkých minút.

Tak poďme na to :-)

Bezlepkové mini lievance z tekvicových jadierok

Na 3 - 4 porcie budeme POTREBOVAŤ:

 

● 280 g (cca 4) prezreté banány (váha už bez šupky)

● 135 g pražených nesolených tekvicových jadierok bez šupky

● 3 vajcia

● ja som pridala cca 2 PL trstinového cukru a s tými som jadierka rozmixovala na kávovom mlynčeku (lepšie sa pomelú s cukrom) a ešte aj štipku soli

● kokosový tuk/olej na opraženie 

● zdobiace jednorazové vrecko, ak chcete mať pekne tvarované okrúhle lievančeky

--------------------------------------------------------------

Na dozdobdnie a ochutenie 

Čerstvé figy, banán

Lyofilizované jahody 

Biely jogurt + agáve sirup 

Pekanové maslo 

--------------------------------------------------------------

POSTUP:

Banány roztlačíme vidličkou na kašu,  alebo rozmixujeme ponorným mixérom.  Pridáme vajíčka  a pomleté tekvicové jadierka s cukrom. 

Panvicu rozohrejeme s trochou oleja/tuku a buď lyžicou,  alebo zdobiacim vreckom robíme malinké lievančeky. Opekáme z oboch strán dozlatista. 

Vyberieme na tanier. 

Podávame na tanieri,  kde sme dali jogurt ochutený agáve sirupom. Poukladáme lievance a prekladáme nakrájaným banánom a figou. Posypeme lyofilizovanými jahodami a polejeme pekanovým maslom.

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.