Bábovka z tekvicových semienok
Skvelá vláčna bábovka z opražených tekvicových semienok, s bielou čokoládou a lyofilizovanými malinami 😘👌
Výnimočná kombinácia chutí, ktorá si snáď získa každého 🫶
Vhodné aj pre ľudí, ktorí majú alergiu na orechy, ale so semienkami nemajú problém.
Budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 200ml acidofilného mlieka
- 50 ml oleja
- 150g pražených lúpaných nesolených tekvicových semienok
- 160g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Na dozdobenie:
- 100 g bielej čokolády
- Hrsť lyofilizovaných malín
POSTUP:
Tekvicové semienka zomelieme na kávovom mlynčeku. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme acidofilné mlieko s olejom. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a semienkami. Na striedačku pridávame sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli. Opatrne vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme pri 175 stupňoch cca 50 min. Bábovku môžeme skontrolovať pichnutím špáradla, či je dobre upečená.
Vychladnutú bábovku polejeme roztopenou čokoládou.
Časť čokolády môžme zmiešať s rozmixovanými lyo malinami a získame tak červenú čokoládu. Pofŕkame povrch a nakoniec posypeme rozdrvenými lyo malinami.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.