Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 

Krémová rajčinová polievka s červenou šošovicou

Lahodná letná polievka, ktorá vďaka svojim chutným prísadam poteší vaše chuťové poháriky. Na jej prípravu potrebujete: rajčiny, červenú šošovicu, zeleninu, šľahačku a bryndzu. Netradičné spojenie tradičných ingrediencií vás nabije probiotikami :-)

 

Krémová rajčinová polievka s červenou šošovicou

 

NA POLIEVKU POTREBUJEME:

  • 1 šalotka 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300g červenej šošovice 
  • 2×700 g pasírované rajčiny (ja som mala s príchuťou bazalky)
  • 4 pl zdravgetky/vegety
  • Čierne mleté korenie 
  • Soľ 
  • 250ml šľahačkovej smotany 
  • 400g bryndze
  • 2PL kryštálového cukru 
  • Olivový olej

 

 

 

Na dochutenie a ozdobenie 

Chilli

Parmezán, alebo Orechiano

Kyslá smotana 

Čerstvá bazalka

--------------------------------------------------------------

POSTUP:

V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme šošovicu a zalejeme cca 1l vody. Pridáme zdravgetku a varíme do rozvarenia (cca 1/2  hodiny). Pridáme pasírované rajčiny a necháme zovrieť.  Rozmixujeme ponorným mixérom,  pridáme šľahačkovú smotanu a odstavíme.  Dochutíme cukrom, soľou a čiernym mletým korením.  Nakoniec pridáme rozmrvenú bryndzu a všetko ešte  prebehneme ponorným mixérom.  Servírujeme na tanieri dozdobené lyžicou kyslej smotany, posypané chilli a parmezánom či orechiánom. Nakoniec už len lístok čerstvej bazalky a môžme degustovať :-)

Dobrú chuť!

Recept pre nás pripravila a nafotila Martinka z projektu Furt v kuchyni.