Krémová rajčinová polievka s červenou šošovicou
Lahodná letná polievka, ktorá vďaka svojim chutným prísadam poteší vaše chuťové poháriky. Na jej prípravu potrebujete: rajčiny, červenú šošovicu, zeleninu, šľahačku a bryndzu. Netradičné spojenie tradičných ingrediencií vás nabije probiotikami :-)
NA POLIEVKU POTREBUJEME:
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 300g červenej šošovice
- 2×700 g pasírované rajčiny (ja som mala s príchuťou bazalky)
- 4 pl zdravgetky/vegety
- Čierne mleté korenie
- Soľ
- 250ml šľahačkovej smotany
- 400g bryndze
- 2PL kryštálového cukru
- Olivový olej
● Na dochutenie a ozdobenie
Chilli
Parmezán, alebo Orechiano
Kyslá smotana
Čerstvá bazalka
--------------------------------------------------------------
POSTUP:
V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme šošovicu a zalejeme cca 1l vody. Pridáme zdravgetku a varíme do rozvarenia (cca 1/2 hodiny). Pridáme pasírované rajčiny a necháme zovrieť. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme šľahačkovú smotanu a odstavíme. Dochutíme cukrom, soľou a čiernym mletým korením. Nakoniec pridáme rozmrvenú bryndzu a všetko ešte prebehneme ponorným mixérom. Servírujeme na tanieri dozdobené lyžicou kyslej smotany, posypané chilli a parmezánom či orechiánom. Nakoniec už len lístok čerstvej bazalky a môžme degustovať :-)
Dobrú chuť!